Det är upp till bevis för Färjestad

Det blev en riktigt ruggig säsong för Färjestad i SHL 2014/15 och det finns inte ett fan som är det minsta nöjd med hur säsongen utspelade sig. Det började riktigt uselt från början. Visst, vi vann premiären mot Leksand (riktigt skönt efter tunga förluster säsongen innan), men sedan var det ridå långt in i oktober.

Spelarna bättrade sig sedan något, men det stod tidigt klart att det inte skulle bli någon direktplats till kvartsfinalspelet. Färjestad var helt enkelt för dåliga för det. Så, det blev en sjundeplats, och med det nya upplägget med ”Play-In” riskerade vi att inte få spela kvartsfinal över huvud taget. Som sjua i tabellen fick vi möta Brynäs och det blev en holmgång av rang över tre matcher.

Hemma i Löfbergs fick vi stryk med 3-4 efter sudden i en match där vi hade alla tacklingar och alla skott, men där Brynäs var mer effektiva. Vi lyckades sedan vända på steken borta, också det efter sudden. Nu var det läge att ta den tredje matchen och gå vidare till kvarten, men det ville sig inte. Brynäs nätade med mindre än minuten kvar och vann med 2-1.

Det var många saker som gick snett under säsongen. Ett riktigt stort problem var att vi gjorde så få mål. Milan Gulas var den ende FBK:aren som lyckades göra 40 poäng. Per Åslund gjorde 35 och Toni Rajala gjorde 27. Våra burväktare var väl inte helt imponerande heller. Fredrik Pettersson-Wentzel släppte till exempel in 2.55 mål i snitt och hade en räddningsprocent på 90.34.

Det här inlägget postades i Bloggen. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *